søndag 26. august 2012

Parkett....

Når vi skulle bestemme oss for hvilket gulv vi skulle ha i hytta, var det eneste vi viste  at vi ikke skulle ha 3 stavs parkett. Dette har vi hjemme og er sånn passe fornøyd med. Mulig vi har valgt feil leverandør. Så når vi bestilte vareprøver på parkett til hytta, var det av erfaring enkle kriterier vi stilte. Helst enstavs plank og fra en kjent leverandør som leverer kvalitetsprodukter. Mulig vi høres fisefin ut men gulvet er en stor kostnad skal skape harmoni i hytta. Og ikke minst bør kvaliteten være god siden gulvet skal ligge i lang tid fremover. Når vareprøvene kom var det ett gulv som skilte seg ut. Prøvene ble lagt bort en periode for at vi skulle "modnes" med valget. Når vareprøvene ble tatt frem igjen var det nok en gang ikke tvil om hva vi syns var finest.
Valget falt på enstavs eikeplank som er hvitoljet og røkt.
Røkeprosessen fremkaller den naturlige aldringsprosessen i eiken og dermed også en dypere farge som normalt ikke vil inntreffe før om 20-30 år. Fordelen med denne prosessen er at fargen vil være gjennomgående i parkettens toppsjikt. Bordene får i tillegg en nydelig sjateringer fra lyst til mørkt, også på samme bord. Disse særegne fargevariasjonene er ikke mulig å fremskaffe med andre overflatebehandlinger.
Under planken har vi valgt å legge 8 mm trinnlydsplater. Noe som skal gjøre planken komfortabelt å gå på  og gi en kompakt installasjon.
Fruen har hengt seg litt opp i hvilken vei gulvet skal ligge. Mot lysåpningen i hytta. Med lysåpningen. Langs med hytta eller...eller kansje ikke..... Helt klart ett viktig argument. Så hær for litt siden var vi ute på hytta for å "prøve" legge gulvet for å skape ett inntrykk.
Vi blir nok helt sikkert enig om dette både når det gjelder hvordan gulvet skal legges og at det er riktig plank vi har valgt. Vi gleder oss til resultatet :-))))))))
Prøvebilde av planken.1-stavs eikeplank som er hvitoljet og røkt.Fruen har "prøve" lagt gulvet i hytta.Mot lysretningen i hytta eller.............

2 kommentarer:

 1. Hei
  Kjempefin parkett :) Hva heter den?

  SvarSlett
 2. Hei :))
  Gulvet vi har valgt på hytta vår heter Concordia. Det er 1.stavs plank som er hvitoljet eik.
  Vi har skrevet litt mer om gulvet under innlegget "Parketten er lagt" i noveber -12
  Vi ble forøvrig veldig fornøyd med gulvet. Var litt skeptisk første gang vi så planken,
  dette fordi det var stor fargeforskjell på bordene. Men når gulvet var lagt kom fargespillet i planken
  fram. All bekymring borte......ble bare lekkert, syntes vi da :)))

  SvarSlett