fredag 17. august 2012

Fasadeskifer...

Får å få ett lite avbrekk i hyttebyggingen, bestemte vi oss for å ta noen dager fri. Disse fridagene skulle benyttes til innkjøp av flis og skifer. Vi trengte skifer på gulvet i yttergangen og flis til badet. Skifer bak vedovnen var også i tankene. Etter at fruen har les flere årganger av Hytteliv fikk vi ideen til skifer bak vedoven herifra. Flisekompaniet reklamerte med fasadeskifer og vi tente på dette. Dette ville ta seg godt ut, tenkte vi. Ved nærmeste butikk til Flisekompaniet traff vi en hyggelig ansatt som hjelp oss med de riktige valgene. De hadde ett stort utvalg av flis og skifer i alle farger og fasonger. Flisekompaniet lyttet til våre tanker og ideer og i sammarbeid kom vi frem til våre ønsker. Så når vi forlot butikken hadde vi med oss alt vi trengte til skifer og flis som vi skulle ha til hytta.
Størst spenning var det til fasadeskiferen, så tilbake på hytta ble denne prioritert :-)))
På veggen som vi skulle ha skiferen ble det først skrudd fast gipsplater. Fruen primet denne flere ganger for å få god heft på skiferen. Etter anbefalinger fra Flisekompaniet ble det først murt opp noen få raster som måtte stå til dagen etter, for å få ett godt utgangspunkt til resten av veggen. Neste dag ble resten av veggen murt opp. Har lite erfaring med murarbeid, men syns denne jobben var relativt grei. Vil anbefale alle som kunne tenke seg fasadeskifer å prøve dette selv. Husk bare å bruke god tid og flittig bruk av vater:-)))))
Nå som hele veggen var oppe må den vaskes og impregneres. Flisekompaniet anbefalte Nordic Fila Cleaner til rengjøring og Nordic Filafob til impregnering.
Og resultatet, ja det kan dere se på bildene under :-))))))))))

 
Her er vi igang med fasadeskiferen.
Etter nøye og ha vatret opp skiferen, skulle den stå til dagen etter.Så var det bare å mure opp resten ;-)
Ser mye ut men helt overkommelig.                                                                                        Snart i mål.
All kapping av skiferen ble gjort med vinkelkutter og diamantblad.Og resultatet ble.........Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar