torsdag 16. august 2012

Hemsen....

Gulvet til hemsen ble bestilt for en stund siden. Vi valgte heltre eikegulv som var ubehandlet. Dette for å kunne legge eikeplanken rett på bjelkelaget. Vi slipper da undergulv. Eikeplanken er 22 mm tykk og skal således fint klare normal bruk uten undergulv. Eikeplanken må oljes flere ganger etter at det er lagt. Men helt objektivt var det ett meget flott gulv. Før vi la gulvet isolerte vi med 20 cm isolasjon.
Selv om hemsen er på 30 kvm var det en rimelig stor jobb. Gulvet skal skrues fast i bjelkelaget. Og for de som ikke har gjort dette, er det en tidkrevene jobb å skru i 22 mm eikeplank. Men var så heldig å få hjelp av Jonne, som er en kløpper til dette. Så i løpet av to ettermiddager var isolasjon og eikeplanken på plass. Og for ett flott gulv. Vell vært slitet. Enda finere blir det etter noen lag med olje. Vi valgte å avdele hemsen, slik at det inneholder to rom. Det største på drøye 20 kvm blir sovehems men resten blir rom for oppbevaring av krims krams. Nå vil oppgangen ta en del av rommet, men vi syns det var den beste løsningen å gjøre det slik. Så taket som er ferdig malt av typen skygge skrå fra Moelven og lettveggene var gjort i løpet av en ettermiddag. Panelen og beisinga til lettveggene skulle fruen ta seg av. Og tøff som hun er blitt ble alt kappet ferdig og beiset før det ble satt opp. Når man gjør det på denne måten bør målene stemme. Hvor feilen lå denne gangen er noe uvist, for når vi skulle slå opp panelen var det flere bord som ikke stemte :-)))))  Men med litt justeringer og nye bord kom vi i mål hær også. Så det var en fornøyd gjeng som kunne betrakte en fiks ferdig hems klokka 2 om natta.


Hær er gulv og tak ferdig og vi er igang med avdelingen.
Fruen inspiserer :-)))))


Fikk god hjelp av Simen hær, iallefall av det motiverende slaget :-))))
Neida, flinke hjelpere.


Vi syns det ble griselekkert, ikke sant........

2 kommentarer:

 1. Hei, vi synes hytta deres både hytta og bloggen er så fin at vi deler den med våre lesere på Facebook (www.facebook.com/bergeneholm).

  Kanskje dere vil søke Inspirasjonsprisen?

  Hilsen Line hos Bergene Holm AS

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Bergene Holm AS.

   Morsomt at dere liker bloggen vår. Håper også at andre hyttebyggere kan hente inspirasjon, tips og ideer fra bloggen vår. Siden vi nå er i sluttfasen av prosjektet har vi gjort mye ved Fruens vilje som ennå ikke er kommet på bloggen. Så følg med :-)))))
   Ser Bergene Holm AS driver med trelast og inspirasjon til bruk av tre. Dette har vært ett tema under hele byggeprosessen vår. Trevirke skal stå i fokus. Og det er ufattelig mye fint trevirke å velge i.
   Vi sees...

   Hilsen oss ved "Fruens vilje"

   Slett