fredag 6. juli 2012

Innvendig panel.....

Nå skjer det ting innvendig ved fruens vilje. Vi er i full gang med paneling innvendig. Eller rettere sagt i sluttfasen. Så å si all takpanel er ferdig. Manglet litt panel som måtte "spesial" bestilles. Dette for å slippe skøter i taket i stua. Panelen som vi skal bruke hær er det 480 cm lengde på. All panel i taket er ferdigmalt hvit pernillepanel, eller skygge skrå som Moelven kaller panelen. Etter litt dårlig erfaring fra ett svensk høvleri, er alt av panel bestilt fra Moelven. Hyggelig service og rask levering. ANBEFALES.
Veggpanelen vi har valgt heter Faspanel, også kjent som slettpanel. Hær har vi valgt to dimensjoner, for å skape litt "urytmisk" symmetri. Dette ble hentet etter ide fra noen kjente av oss som også bygger hytte for tiden. All panel blir beiset før den blir satt opp, for det meste stående men "kosekroken" til fruen og meg er liggende. 
For å skape god stemning :-))))))))))
Onkel Cato har tatt seg av all beising av panelen. Og godt er det, for dette er en kjempejobb.
Fargen på beisen er kapittel for seg. For dette har vært en møysommelig prosess. Etter utallige fargeprøver kom vi frem til. Drivved på rommet til guttan og delvis på kjøkkenet og fjære på resten av hytta. Begge fargene er av typen Lady inteirørbeis levert av Jotun.


Onkel Cato i beising av panel før den blir satt opp. Stoooor jobb.


Gangen inn til soverom og bad i fargen fjære.


Deler av kjøkkenet. Hvitmalt skygge skrå i taket og faspanel med fargen fjære på veggene.


Faspanel i fargen fjære liggende i kosekroken til fruen og jeg :-)))))

"Game" rommet til guttan i fargen Drivved på veggene og hvitmalt skygge skrå i taket.

2 kommentarer:

 1. hei

  flott og lys hytte dere har fått dere. vi bygger hytte i Tinn og vurderer Fjære fra Jotun innvendig på vegg. har dere beiset et eller to strøk? vi hadde håpet å slippe unna med ett:)

  lykke til videre!

  SvarSlett
 2. Hei anonym :))))
  Vi er superfornøyd med fargen....liker den bedre og bedre nå når all paneling og beising nærmer seg en slutt. Vi har beiset alle bordene før de er slått opp på veggen, en møysommelig og kjedelig jobb, men når det er gjort er jobben også ferdig. Vi har beiset kun ett strøk og håper og trur at det er nok. Vi har erfart at det ikke er lurt å la bordene ligge til tørk for lenge, da slår de seg. Bare ett lite tips om dere trenger det :))))
  Lykke til videre....hilsen Fruens Vilje

  SvarSlett