tirsdag 24. april 2012

Ildsted fra Morsø.

Ett av hovedmålene vi har hatt under planlegging og oppføring av hytta, har vært å holde kostnadene nede. Ikke hva gjelder kostnader ved bygging av selve hytta, for det budsjettet kan vi nok se langt etter. Men når vi endelig er ferdig, skal utgiftene for bruk av hytta være på et akseptabelt nivå. Flere valg har vi gjort og flere vil nok komme, for å få en "billig" brukshytte. En av de største utgiftene for bruk av hytta er oppvarming. I vår hytte vil vedovn og varmepumpe bli den primær oppvarmingen. Vi hentet inn eksperthjelp for valg av vedovn og oppvarming. Så med plantegningene og ønsker satte vi oss ned  for å finne den optimale vedovnen for vår hytte. Ikke noe lett oppgave med flere produsenter og en skog av ovner. Men med den gode hjelpen vi fikk, kom vi i mål her også.
Valget falt på Morsø 6143.Morsø 6143 er ett fryd for øye og med sin ovale form syns vi den vil dekorere stua i hytta. Ovnen har en effekt på 6 kw og er beregnet for oppvarming på 90 m2. Ovnen har moderne forbrenningsteknikk, noe som sørger for optimal utnyttelse av brenselet.


Vi hadde først tenkt å mure opp lecapipe for avgassene til ildstedet, men etter råd fra vår "ekspert"  gikk vi bort fra dette. Vi ble anbefalt og gikk for varianten stålpipe. Argumentene var plassbesparelse samt at stålpipas plassering på toppen av ovnen, vil gjøre seg pent i stua. Vi tror og håper vi nok en gang har gjort ett klokt valg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar