fredag 13. april 2012

Da er resten opp til oss :-)

Da har snekkerne gjort ferdig sin jobb i denne omgang, så nå er resten opp til oss :-/ Snekkerne kommer tilbake etter hvert for å sette inn ytterdøra, som var laaang leveringstid på. Samt at de skal fikse noe på takutstikket. Dette arbeidet må vente til telen er gått ut av bakken. Det er egentlig like greit, så får de satt inn ytterdøra i samme slengen. Inntil videre har vi fått en enkel bod/hyttedør.
Elektriker og rørlegger har gjort ferdig sitt arbeid så langt, alt har gått knirkefritt og vi er veldig fornøyd.
Må skryte litt av elektrikeren som har kommet med gode råd og løst alle våre ønsker og drømmer uten noen problemer.
For oss er den billigste/enkleste delen hva angår å "leie" inn hjelp, rørarbeidet......Som nevnt tidligere er det svigerfar som tar seg av rørleggingen. Her ble det ikke hva vil ønsket, men hva vi ville :-)))) Men vi har da kommet i mål hær også.
Snill svigerfar... JA. Han har gjort en flott jobb og stilt opp uten diskusjoner. Heldigvis for oss er han blitt pensjonist :-)))))

Så kommer vi eierne inn...... vi har valgt stående kledning innvendig, og da er det kubbing som gjelder :))) Vi har kubbet mellom alle stenderne. Å fytti grisen for en jobb..... masse masse arbeid. Men nok en gang var svigerfar til god hjelp. Han har stått for sagingen, mens jeg monterte. Å jammen dukker ikke fattern også opp for å hjelpe til. Han merket hvor all kubbingen skulle være. Når tre mann full av arbeidslyst er i sving, går det rimelig fort unna. Så mye fikk vi gjort, på noen dager.

Her har vi avdelt rommene, og gjort klart for elektriker og rørlegger.

Her har svigerfar lagt vann (rør i rør) til kjøkkenet.
Lett jobb som tok kort tid.

Sjefen (svigerfar) gjør jobben med kaldt og varmt vann til det som skal bli dusjen.

Elektrikeren legger lyspunkt i taket på det ene soverommet.

Kubbing mot soverommene og badet. Mye arbeid :-))))


Men med god hjelp går det rimelig fort unna. Svigerfar på saga og fattern i merking.

Vi har valgt å montere ekstra ventiler i hytta. Det ble montert Flexit 4x4" ventiler i alle rom i hytta. På badet har vi gått for Pax passad,automatisk avtrekksvifte som starter på bevegelse i rommet.
Til kledning på hytta utvendig har vi valgt stående bred panlen med avstand 1,5 cm mellom bordene.
Bilde av kledningen på hytta og ventilenes plasserring.
Fargen på panelen som sees er grunningen, vi skal beise etter hvert og fargen blir ;-)

Når vi valgte løsningen (led)spotter i taket i stua og kjøkkenet, måtte vi senke taket for å få plass til boksene som spottene skal monteres i.

I påska var vi en dagstur på hytta med endel av familien, for å vise frem hærligheta. Overnatting ble nok alt for tidlig, men vi velger å kalle det for vår første påske på hytta :-))))


Reiser på jobb neste uke, så nå blir det stillstand i hytteprosjektet noen uker. Men det kan være like greit. Greit å hente seg inn igjen, og ikke minst få ny inspirasjon. Neste økt blir panel i tak samt stående panel på alt av innvendige vegger. Panelen innvendig skal beises før den settes opp, nevner ikke navn men han har litt av en jobb å gjøre :-)))))))

3 kommentarer:

 1. Hei hei! Artig å følge hyttebyggingen, og gjett om eg skal følge dokker hele veien inn ;) Hytta ser kjempelekker ut, og eg går utifra at dokker itj har spart på nokka ;)

  Goklem fra Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Nina.
   Følg oss gjerne videre på ferden.
   Dere er velkommen på besøk når som helst, bare hyggelig.
   Spart og spart. Du veit når damene får bestemme blir det som regel bra, samme hva det koster :-)
   Joda vi er strålende fornøyd så langt og jobber hardt for å holde "stilen" helt inn.
   Goklem og hils.

   Slett