fredag 24. august 2012

IVT Varmepumpe....

 
 
Under hele planleggingen av hytta har vi hatt fokus på at hytta skal være rimelig å bruke. Strøm er en av de største utgiftene i vanlige husholdninger, derfor har vi brukt mye tid på dette. Valg som ekstra isolerglass i vinduene, ekstra isolasjon i tak og vegger samt energigjerrige lyspunkter er noe vi har prioritert. Men den største utgiften er og blir oppvarming. Den primære oppvarmingen blir vedfyring. Hær har vi fått hjelp til valg av vedovn. Egentlig ett lite kapittel for seg selv da hyttas utforming og rominndelig har stor betydning for hvilken vedovn man bør velge. Vi tror og håper vi har gjort det rette valget ang. vedovn. (Du kan lese om valg av vedovn i ett tidligere innlegg).
Men vi trengte alternativ oppvarming av hytta. Varmepumpe var ett alternativ som vi tidlig drøftet. Men siden varmepumper krever mye plass og ikke er ett særlig pent syn var vi lunken til dette alternativet. Etter at vi  hentet inn hjelp til dette kunne vi si oss tilfreds men rådene vi fikk til plassering av pumpen. Så når vi gikk for dette alternativene var valg av type pumpe enkel.
Siden vi fra før har varmepumpe hjemme og er strålende fornøyd med denne, valgte vi samme pumpe på hytta. Varmepumpen er av typen IVT Nordic Inverter. En svenskprodusert varmepumpe som har vunnet alt av tester flere ganger.
Varmepumpen kan stilles helt ned til 10 graders driftstemperatur. Noe som gjør at pumpa kan stå på når vi ikke er på hytta.
 

Vi har valgt IVT varmepumpe både hjemme og på hytta. 
Og valg av pumpe var enkel.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar