søndag 26. mai 2013

Badestampen får sin rette plass.

Badestampen ble kjøpt i september i fjor. Den ble kjøpt i all hast da vi kom over ett tilbud vi ikke kunne si nei til. Noen kaller det impulskjøp, vi kaller det innvistering. Badestamp har hele tiden vært noe vi ønsket på hytta. Så når det gode tilbudet var der måtte vi bare slå til, selv om  ikke plasseringen var klargjort i forkant. Så med en ferdigmontert badestamp på lasteplanet til lastebilen som vi hadde lånt til formålet, var vi på tur inn til hytta med nyinnvisteringen. Som sagt hadde vi ikke tenkt på hvor stampen endelig skulle plasseres. Eneste vi hadde tenkt på var at siden hytta ligger 30 meter fra sjøen, skulle stampen plasseres slik at vi fikk utsyn utover havet mens vi brukte stampen. Så i påvente av at vi skulle finne den perfekte plass, ble stampen midlertidig satt rett utenfor hyttedøra. Hær tok den opp mye plass vi hadde tenkt å bruke til andre ting og ikke ett snev av havutsikt var det heller. Men den skulle jo omplasseres etter hvert, så den fikk stå hær inntil videre. Med fokus på å få hytta ferdig innvendig, ble ikke stampen prioritert. Så før vi viste ordet av det kom snøen og dermed ingen flytting av stampen i denne omgang. Men nå som snøen er borte og vi er ferdig innvendig, skulle endelig stampen få sin rette plass. Fundamenteringen ble gjort av stablestein og fyllmasse. Og med rikelig med hjelpere ble stampen flyttet. Så nå har den endelig funnet sin rette plass og er blitt "prøvekjørt". 
Stablestein blir brukt som fundamentering.
 
 
 
Så litt fyllmasse for å finne riktig høyde.
 

 
Da er vi klar til flytting av stampen.

 
God planlegging av arbeidslaget.


 
Da ser det ut til at alle er fornøyd og stampen blir plassert.
 

 
Endelig kan vi fylle stampen og starte fyringen. Utålmodige brukere venter på at vannet skal bli varmt.

2 kommentarer:

 1. Trivelig med badestamp! Vil tro at området rundt stampen blir ordnet slik at dere slipper å få sand og stein i den. Vedfyrt? En slik stamp står også på vår ønskeliste. :))

  SvarSlett
 2. Hei Liv.
  Stampen har alt vært i bruk flere ganger. Mest brukt av de yngste :-)
  Målet er å bruke sjøvann fra havet i stampen. Og så langt er alt bare lykken, ja.
  Vi er i full gang med uteområdet rundt hele hytta. Har alt kjørt flere lass med grus som ett topplag over (den hersjens) sanden.
  I skrivende stund ligger det mengder med tilkjørt matjord som skal plasseres der vi ikke skal ha singel og platting.
  Vi koser oss med utearbeidet og drømmer videre.
  Hyggelig at du følger med bloggen vår. Syns dere også har en flott blogg og en sjarmerende hytte.
  Stå på videre.

  Hilsen:
  Fruens vilje.

  SvarSlett