fredag 8. februar 2013

Hemsgulvet får nytt utseende.

På hemsen har vi lagt heltre eikegulv. Planken heter Eik Silvretta og er kjøpt hos bygg24.no. Siden gulvet er 20 mm tykt slipper man undergulv og vi har derfor skrudd gulvet rett i bjelkelaget. Bare man kommer rett ut med den første rasten, gikk egentlig resten av jobben rimelig greit. To toppladete batterier til skruemaskin var en fordel, for eikegulvet er knallhardt og suger strøm fra batteriene.
Fikk god hjelp av vår venn Jonne til å legge eller rettere sagt skru fast gulvet. Så når han dro hjem utpå ettermiddagen var stort sett hele gulvet lagt :-))))
Eikegulvet er ubehandlet og må derfor oljes for å tåle normal bruk. Nå er det en stund siden gulvet på hemsen ble lagt, og siden resten av hytta skulle gjøres ferdig og vi ikke hadde akutt bruk for hemsen. Ble ikke oljing av gulvet prioritert. Men siden vi nå er kommet så langt i prosjektet at møblene til hytta sto for tur, ble oljing av gulvet prioritert og en nødvendighet.
Oljen blir rullet på. Det skal så ligge i 15 min for å trekke inn i treverket. Så starter arbeidet. Oljen skal arbeides inn i treverket. Dette skjer ved at man ligger på kne og gnikker som ... med rene t-skjorter. Om man har hatt for mye olje på bruker man en nal for å dra overskytende olje over til neste bord.
Siden treverket ikke var mettet etter første runde ble neste lag med olje lagt på neste dag.
Da er det godt at hemsen bare er på 30 kvm, for dette var en tung jobb.
Men lønn for strevet fikk vi absolutt. Fra å være ett matt litt kjedelig gulv skiftet det fullstendig karakter og utseende etter oljing.Produsenten av oljen anbefalte aviser under utstyret som skal brukes.
Lurt, for det blir fort søl når oljen skal rulles på.Her er vi igang med oljing av gulvet. Selv om oljen er helt fersk ser man at løden i treverket kommer frem.Etter to runder med oljing får vi lønn for strevet.
Ett fantastisk flott gulv.....syntes vi :o)


6 kommentarer:

 1. Virkelig flott! Ja, med et slikt resultat blir ømme knær og masse arbeid fort glemt! Nydelig farge! :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liv.

   Ja morsomt når man får betalt for alt arbeidet man legger ned.
   Hemsgulvet må være noe av det som har overrasket oss mest. At treverket kan skifte slik karakter etter litt olje er smått fantastisk.
   Ellers går denne helgen med til å "fylle" hytta med møbler.
   Så du skjønner vi er helt i sluttfasen av hytteprosjektet.
   Iallefall innendørs :-)))
   Lykke til videre med deres 70-talls hytte.
   Morsom blogg som vi skal følge videre.
   God hELG :-))))

   Hilden:
   Fruens vilje

   Slett
  2. Takk for fine ord om bloggen min! Artig at dere gløtter innom! Kanskje kommer det flere ELG-bilder også....! He-he! ;)
   Det må være fantastisk artig å kunne flytte inn i hytta! Kunne gjerne ha tenkt meg ei flunkende ny hytte jeg også, men vi får nok pusse og ordne litt med den tilårskomne utgaven, vi.
   Må bare få fortelle at mitt forslag til hyttenavn kom etter at jeg så navnet på bloggen deres! "Livs'vilje" kan ha flere betydninger, ikke sant? ;) God Helg til dere også! :))

   Slett
 2. Det ble nydelig! Hvilken farge har dere brukt?
  Når jeg ser dette, angrer jeg på at vi har valgt furugulv på hemsen ;-)

  SvarSlett
 3. Hei igjen Kari Janette.

  Vi har brukt tresjerner gulvolje for tre og parkett.
  Den er i klar base som ikke er tilsatt noe farge. Da får man frem den fargen treverket selv byr på.
  Om dere har valgt furugulv på hemsen blir dere nok garantert fornøyd med dette. Fantastiske flott gulv med mye liv (og røre). Vi var faktisk inne på tanken med å legge Siljan furugulv men ombestemte oss i siste liten. Dette mest siden vi har lagt oljet eikeplank i resten av hytta. Vi har etterbehandlet eikeplanken som vi har lagt på grunnflata i hytta med samme olje. Skal legge ut ett innlegg om dette ganske snart.

  Kos dere videre og god helg.

  Hilsen:
  Fruens Vilje.

  SvarSlett
 4. Dette gulvet var virkelig flott :-) sånn vil jeg ha hjemme med tid og stunder :-)

  SvarSlett