søndag 2. desember 2012

Vedovn fra Morsø og annen innventar.

Nå som gulvet er ferdig på hytta var det en lykkelig hyttefamilie som ville starte med innventaret. Vi har ennu ett lite stykke igjen til alt kan taes med til hytta. Men morsomt å se fremgang og sluttresultat nå som vi nærmer oss slutten. Noe av det viktigste står igjen. Nemlig listing. Dette er en viktig og møysommelig jobb som sier alt om sluttresultatet. Når det gjelder listing har vi bestemt oss for helt enkle hvitmalte taklister. Mens gulvlistene skal vi ha trehvite. De skal vi beise selv i panelens farge for å få en myk overgang til gulvet som vi ble strålende fornøyd med.
Det første som ble dratt med ut til hytta etter at gulvet var lagt var vedovnen. Den har vi kjøpt for en god stund siden. Valget falt på en Morsø. Vi fikk god hjelp av lokal faghandel til valg av rett ovn utifra egene behov og plantegningene til hytta. Vi hadde flere underlagsplater med oss for å prøve oss frem. Eneste som var helt sikkert var at vi ikke skulle ha svart stålplate. Vi ønsket underlagsplate i herdet glass. Men med ett utall varianter av glassplater skulle vi prøve oss frem. Valget av glassplate sa seg fort selv. Og vi var helt enig når valget  ble tatt. Ovnens plassering ble en større utfordring. Siden vi har gått for varianten stålpipe med uttak på toppen av vedovnen, måtte vi være helt sikker på plasseringen av ovnen. Dette for gjennomføringen i taket ikke kan endres i ettertid. Ble derfor en del flytting hit og dit på ovnen før den endelige beslutningen ble tatt. Enden på visa ble at fruen ved neste anledning tok med stolene som skal stå i tilknytning til ovnen med utover til hytta. Dette for å være helt sikker på at plasseringen av ovnen ble på rett plass.
Håper og tror vi har gjort de riktige valgene. Fint blir det iallefall.


 
Her er vedovnen kommet på plass, med varianten sotet glassplate som underlag.
 

 
Vi bestemte oss for denne underlagsplaten. Klart glass med butte kanter.
 

 
Stolene til kosekroken måtte taes med ut for å se at alt passet og blir som vi ønsker.
Tror vi blir veldig fornøyd med sluttresultatet.

3 kommentarer:

 1. Så artig å følge med på bloggen deres. Vi er også i gang med hyttebygging og har valgt drivved som farge på alle tørre rom....Kan du publisere flere bilder av drivved veggene? Er så nysgjerrig på fargen. Vi får ikke veggene opp på en stund.. Forresten et nydelig gulv dere har valgt!!! Hvor ligger hytta? Når du skriver "tøtta" og "guttan" så får jeg det for meg at det er i Nord Norge et sted :) Minner meg om Skjerstad ev Misvær, der jeg har familie. Mvh Laila Budal

  SvarSlett
 2. Hei Laila.
  Hyggelig at du liker bloggen vår. Gøy med positive tilbakemeldinger.
  Du har helt rett i at vi bygger hytte i Nord-Norge. Nærmere bestemt Troms fylke.
  Når det gjelder fargen drivved og flere bilder må jeg desverre skuffe deg. Drivved er en flott farge med mye liv og får frem løden i treverket. Men fargen er så mørk at den skaper utfordringer å kombinere den med andre materialvalg (gulv,tak og lister). Så det rommet som du ser med fargen drivved er nå beiset i samme fargen som ellers i hytta. Så nå er alle rom i hytta med panel beiset i fargen fjære. Vi har beiset all panel to strøk. Ett før de er slått opp og ett etter montering. Vi har også vokset alle veggene. Mye og kjedelig jobb, men er vært slitet. Husk at med to strøk endrer fargen seg ganske mye. Prøv deg frem med ett panelbord for å finne deres løsning. Du kan lese mere om fargevalg i innlegget "innvendige farger" fra juni.
  Lykke til videre med hyttebyggingen. Spennende og flott tid dere går i møte med materialvalg og utfordringer som dere møter på veien til ferdig hytte.

  Hilsen oss ved Fruens Vilje.

  SvarSlett
 3. Ja fargevalg er vanskelig! Vi satser på et strøk. Har sett fargeprøve fra bedriften som skal beise. Ser bra ut den. Men to strøk blir altfor mørkt for min smak. Huff nå ble jeg skeptisk :) kanskje vi må gå en runde til :)
  Laila

  SvarSlett