fredag 1. februar 2013

Badet er ferdig.

Endelig ble badet ferdig. Egentlig noe av det viktigste ble tatt helt til slutt. Hærlig at man endelig kan pensjonere tørrklosettet. Fart på sakene ble det når de kvinnelig brukerne av hytta satte snekkeren under press. Må nok si meg helt enig. Så da var det bare å sette igang. Og rett skal være rett. Det var rett og slett fantastisk å ta badet i bruk :-)))))


Etter at varmekablene og avrettningsmassen var lagt med fall mot sluken, har vi primet gulvet på badet to ganger.Neste steg var membran. Vi har brukt Litex plater for å feste sokkelflisene.Vi har valgt å bruke sikkerhetsduk. Man skal i utgangspunktet da slippe unna med ett lag membran. Men siden vi hadde kjøpt i overkant mye membran og for å få brukt opp mest mulig, smurte vi tre strøk.Endelig var vi klar for flislegging. Fikk god hjelp av Ole og Svigerfar til kutting av flisene. Vi brukte en sliten og billig fliskutter kjøpt på Biltema, men skal jammen si den gjorde jobben sin.Sokkelflisene ble først limt fast. Dette er en flis som vi har delt i to med fliskutteren. Vi prøvela alle flisene for å se hvordan vi kom ut og ikke mist om dette så pent ut. Etter litt flytting av flis og tilpassing var alle fornøyd. Så da var det bare å sette igang.Trodde monteringen av dusjkabinettet skulle skape endel utfordringer. Men etter kun kort tid var kabinettet montert. Dette skyldes nok at det ikke er noen skruer på kabinettet. Enkel montering med klikksystem.
Dusjkabinettet heter Macro og kommer fra TemaBad.Skapet til baderomsinnredningen kommer fra IKEA. Mens speilet med spotter og stikkontakt kommer fra en lokal leverandør.
Blandebatteriet er kjøpt hos Varme og Bad og heter Tapwell EVO 070.
Veggene på badet har vi brukt samme panel som resten av hytta. Panelen har vi malt med tre strøk oljemaling.Veggmontert toalett fra Villeroy & Boch mens innbygningssisternen kommer fra Geberit.

Det ble lagt ned mye tid i badet, men nå som varmekablene er koblet til og vi ser resultatet av arbeidet som ble lagt ned er vi strålende fornøyd.

4 kommentarer:

 1. Dette ser veldig flott ut! Vi er enda i startgropen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei titto.

   Joda vi er veldig fornøyd så langt.
   Alt er helt i tråd med våre drømmer og ønsker.
   Lykke til videre med prosjektet deres.
   Spennende tid.

   Hilsen:
   Fruens vilje.

   Slett
 2. Veldig fint! Vi har litt igjen før vi kan si at vi er like langt som dere...

  SvarSlett
 3. Hei Krokahaugen.

  Vi nærmer oss slutten av byggeprosjektet etter ett år med dugnad og egeninnsats.
  Listverk i tak og gulv gjenstår. Flyttelasset er snart på tur til hytta. Selv om vi har tatt endel ting utover allerede :-) Vi er så langt godt fornøyd med resultatet og tror vi får mange flotte stunder på hytta.
  Har fulgt med prosjektet på Krokahaugen og syns det ser kjempeflott ut.
  Lykke til videre.
  Skal følge dere videre i prosjektet på Krokahaugen.

  Hilsen:
  Fruens vilje

  SvarSlett