lørdag 21. april 2012

X-Comfort. En "lys" ide.

Da vi bestemte oss for å gå for spotter i deler av hytta, var neste spørsmål hvor skal vi ha spotter og hvilke spotter skal vi velge. Spotter gir ett pent lys, kan dimmes og er energibesparende med valg av rett utstyr.
Vi har valgt spotter i stue og kjøkken, samt bad og yttergang. Vi får vell også noen spotter i tak utenfor ytterdøra. Etter råd fra elektriker har vi valgt ledspotter. Ledspotter er kostbare i innkjøp, sammenlignet med vanlige halogenspotter. Men er energibesparende da de bare trekker 7 W, mot halogen som trekker 35 W på max styrke.
Neste valg vi måtte gjøre var styringer til spottene. Eneste vi viste var at vi ønsket dimming av spottene. Noe vi ikke hadde tenkt på var at med så mange spotter i hytta, ville kostnadene bli rimelig høy med en dimmer for hver sone med spotter. Da er det godt å ha en elektriker som kan sine saker og kommer med gode råd.
Han anbefalte oss X-Comfort. Dette hadde han positive erfaringer med og anbefalte oss.



X-Comfort er ganske enkelt forklart trådløs styring av alt av lys og varme i hytta. I vår hytte blir lys,stikkontakter til lys og varmepumpe styrt via X-Comfort. I tillegg til dimmer av lyset, kan vi lage vår egen visuelle hytte på Mac/Pc og senere bruke mobiltelefon til alt av styringer i hytta.
Alt av lys og varme kan vi styre hjemmenfra. Så om vi har glemt å slå av noe når vi drar, eller ønsker å komme til en varm og opplyst hytte. Fikser vi dette før vi drar hjemmefra eller på tur til hytta.
Skal si verden går videre :-)))))
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar