torsdag 15. august 2013

Min kjære lille snekkerbu.......del 2

Lysten til å bli ferdig med furtebua va stor, så mens fruen har stått for kappinga har han sjøl spikret opp panelen. Med to stykker i sving gikk det greit unna. I løpet av formiddagen var alt av vegger og siste rest av tak på plass. Mens mor tok seg en tur ut på sjøen på leit etter noen sei, listet gubben ferdig bua. Benkeplate og reoler er på plass, nå gjenstår bare innflyttingen av mannens verktøy, som nok er over gjennomsnittlig mer enn det normale. Trur vi snakker om sterk verktøymani :o)
Etter noen få kofferter med verktøy som skulle inn i bua var diskusjonen i gang.....Sitat far "det va nu det neste at du skal legge dæ oppi ka æ skal ha av verktøy her, det e nu faktisk æ som snekre her" sitat slutt.....og mor e nu egentlig ganske enig, men må som alltid ha en finger med i spillet. Hytta vår heter jo tross alt Fruens Vilje....Stakkars mann :)))




onsdag 14. august 2013

Min kjære lille snekkerbu......del 1

"Furtebua " til mannen trenger en opprydding eller en "total makeover" :)) I morgest ble bua tømt for verktøy og annet skrammel som har en lei tendens til å havne der det e en ørliten plass ledig. Bua  er på ca 10 kvadrat og skal fungere som verktøybod og en liten utebod. Mens mor har hatt innedag har far tømt hele bua, klargjort strømmen, isolert veggene, lagt plast og lagt gulvbelegget :o) I skrivende stund sitter han sjøl med ett velfortjent glass rødvin, prøver å lese dagens avis.....men mest er det nok smalfilm bak øyelokkene som leses :))









fredag 2. august 2013

Furtebua tar form.

Mens familien har vært på ferie, har svigermor vært å kost seg på hytta. Vi var derfor rimelig spent hva som var gjort når vi kom tilbake. Vi viste at hun elsker å male. Så at det hadde noe med maling å gjøre var vi ganske sikker på. Og for en overraskelse det ble da vi kom tilbake. Det har en lei tendens å bli stående igjen småting når prosjektet nærmer seg ferdig. Småting som vises men ikke blir prioritert. Og hær var det svigermor hadde tatt tak. Alt panel innvendig som manglet andre strøk var hun ferdig med og til vår overraskelse var hele furtebua ferdig malt utvendig. Dette var litt av en jobb da alt av dører, vinduer og panel var umalt. Men skal jammen si det ble bra og vi er så fornøyd og takknemlig. Nå som bua ble så flott utvendig og guttan stilte opp med god hjelp, heiv vi oss til med panel innvendig. Mens guttan spikret og jeg kappet panel var vedbua gjort unna i full fart. Gulvbelegg ble lagt og listing like så. Så dagen etter var bua fiks ferdig. Var så heldig at vi fikk besøk av fattern. Så nå står bua der full av ved klar til vinteren.



Furtebua ble jo riktig så bra etter at svigermor hadde malt den.






Flinke gutter som fikk spikre panel innvendig.



Full konsentrasjon og samarbeid.




Fiks ferdig vedbu.


Og når hjelpa kom var det bare å fylle bua med ved.




Klar til vinteren :-)))))