lørdag 27. oktober 2012

Belysning.

Nå som vi endelig fikk egen strøm på hytta ble lampene og spottene vi har kjøpt inn tatt med til hytta og montert. Alt av spotter til hytta er som tidligere nevnt ledspotter. Innvendig er det spotter i stua, kjøkken, bad og yttergang. Utvendig er det spotter under tak til inngangsparti og under takutstikket. Takutstikket er 3 meter og er blitt en plass vi benytter mye. Den beskytter mot vær og vind og er derfor blitt en naturlig plass for utemøblene. Ellers har vi gått for tradisjonelle lyspunkter til resten av hytta.


 
Junistar ledspotter i børstet stål fra SG armaturen.



Basel utelys fra Norlys.


 
Av hengelamper har vi valgt Ottava og Foto fra IKEA.
I innergangen mot soverom og bad henger en Fuga Spotlight fra IKEA.


 
 
 
 
Taklampene på soverommene har vi gått for Minut fra IKEA.
 
(Alle bildene er lånt fra produsenten)


 

mandag 22. oktober 2012

Badestamp :-))))))))

Svigerbror Rune kom med ett tilbud som var så bra at vi bare måtte slå til. Han har via jobb fått fatt i en badestamp som ville være perfekt til hytta. Vi har hele tiden mens prosjektet har pågått, pratet om at vi ville ha badestamp på hytta. Badestampen er laget av sibirsk lerk og som tilbehør fulgte benker, koppholdere, lokk og stige. Ovnen som fulgte med er plassert på yttersiden av selve stampen, noe som gir bedre plass og gir mer effektiv fyring. Stampen var ferdig montert noe som ga oss en utfordring med å få fraktet stampen til hytta. Men for svigerbror Rune var ikke dette noe problem. Han lånte lastebil på jobb som vi fraktet stampen til hytta med. Så det var stor glede (mest fra Frøya) når vi endelig var på tur til hytta med badestampen på lasteplanet. Så etter at vi hadde fått satt stampen på plass og vasket den lett innvendig startet vi med å fylle den med vann. Frøya gjorde se klar for bading umiddelbart, men skuffelsen var stor da hun oppdaget at stampen måtte "trutne". Men dagen etterpå var alt glemt og endelig skulle stampen taes i bruk. Stampen skal flyttes etterhvert og siden hytta ligg 30 meter fra havet skal vi bruke sjøvann i stampen.



Stampen endelig på plass. Den skal flyttes ned mot havet etter hvert.





Stor stemning når badestampen endelig kunne taes i bruk.


Vedovnen er plassert på yttersiden noe som gir større plass og mer effektiv fyring.

onsdag 17. oktober 2012

Skifer i yttergangen.

Vi er en stor familie på to voksne, tre snart voksne og ei som ønsker ho var voksen. Så yttergangen var noe vi prioriterte. Etter første utkast fra tegningene vi fikk fra entreprenør, flyttet vi på yttergangen slik at den skulle bli større. Vi så for oss problemet når familien kom hjem fra tur og alle skulle inn i hytta samtidig. Neste utkast etter at yttergangen var flyttet syns vi var midt i blinken for oss. Stor flott yttergang som vil inneholde både kleskap, sittebenk, varmefjøler og det som en yttergang egentlig bør inneholde. Yttergangen blir på litt over 5 kvm. Helt perfekt for oss.
Vi bestemte oss også for å ha varmekabler og skifer i yttergangen. Både for å holde en viss varme og ikke minst for å kunne tørke sko og andre ting som har en lei tendens til å bli vått på hytta.
Skiferen i yttergangen bestilte vi fra en nettbutikk. Etter bildene å bedømme så dette riktig så bra ut.
Men en ting har vi lært. Bilder fra nett og virkelighet har store kontraster. Når skiferen ankom, var det ikke nært det vi hadde forestilt oss. Verken i farge eller fasong. Så vi bestemte oss for at det beste var nok å besøke en leverandør av flis og skifer. Vårt valg falt på Flisekompaniet. Hær kunne vi i ro og mak bestemme oss for hva vi ville ha og fikk grundig og god veiledning i samme slengen.
Flisekompaniet fortalte i detalj hvordan vi skulle få ett godt sluttresultat. Alt fra avrettingsmasse over varmekablene til ferdig fuging fikk vi god gjennomgang på. Og enkle ting som hvor lang tid det skulle ta før vi kunne sette varme på gulvet var naturlig informasjon fra Flisekompaniet. All honnør til Flisekompaniet for god service.
Og resultatet.......Ja det kan dere se under.


 
Her er flisene lagt og fugingen helt fersk.
 
 
 
Ble mange runder med rengjøring for å få flisene rene.
 

 
Her er flisene rimelig rene og klar til bruk.
 
 

søndag 14. oktober 2012

Voksing av panel...

Noe vi fant tidlig ut var at vi måtte etterbehandle panelen i hytta. Som nevnt tidligere har vi beiset ett strøk før panelen ble slått opp og ett strøk etter at panelen var på plass. Fingermerker og all berøring av panelen satte sine spor, så hær måtte noe gjøres.
Vi tok kontakt med en lokal fargehandel om hvilke muligheter og anbefalinger de hadde.
Valgene sto mellom voks og lakk i vårt tilfelle. Etter litt intern prat gikk vi for voksing av panelen.
Fargehandleren anbefalte oss Tyrilin Interiørvoks.
Fytti grisen for en jobb. Fikk heldigvis hjelp av Ole (vår kjære nabo) til jobben.
Først skal voksen smøres på med kost eller klut. Etter en rask tørkeperiode skal voksen arbeides inn i treverket. Etter mye slit fikk vi lønn for strevet. Resultatet ble en nydelig glatt overflate med glans i. Produktet fremhevet strukturen og løden i treverket. Vi vil også få en panel som vi tåle renhold og vedlikehold bedre.


 
Hær er vi igang. En smører på og en tørker av.

 
Mye jobb men var så heldig å få god hjelp.

 
Og resultatet var vært alt slitet :-)))))
 





søndag 7. oktober 2012

Mye lys og mye varme :-))))

Etter litt klabb og babb fikk vi endelig egen strøm på hytta.
Nå som temperaturen kryper ned mot tall med blå farge og mørke kommer tidligere og tidligere hær nord, syns vi det var på tide å være selvforskynt med egen strøm. Når vi selv tok tak  ble det fart på sakene. Fra elektrikeren sin side er det nå bare noe småtteri igjen på badet. Av forskjellige årsaker ønsket ikke elektrikeren å koble til strømmen på hytta. Han ville helst gjøre seg HELT ferdig før vi fikk egen strøm. Helt håpløst syns vi.
Så med litt egeninnsats tok det ikke mange dagene før den lokale kraftleverandøren kom og koblet oss til. Må helt ærlig si at dette var en av de største stegene som er gjort på hytta. Tenk at vi etter snart ett år med byggestrøm kan være selvforskynt med egen strøm på hytta. En fantastisk følelse.
Nå fikk elektrikeren fart på skrutrekkeren. En og en kurs ble slått inn i hele hytta og det uten noen feil eller problemer. Så nå er alle stikkontaktene i drift, varme i gulv og alle spotter og lamper er også oppe og går. Og nå som varmepumpa er igang kan vinteren og kulden bare komme.
Livet er hærlig dere:-))))))))))


 
Endelig egen strøm på hytta.
Hær fra spottene i stua.
 
 
 
Og hær fra kjøkkenet.
Samme spottene som stua.
Ble riktig så koselig :-)))))
 

fredag 5. oktober 2012

Endelig tilbake.....

Da er vi endelig tilbake.... Har vell egentlig ikke vært borte, men har hatt liten tid til blogging og oppdatering av hva som har skjedd på hytta.
Noe fremgang har det vært men vi har brukt mye tid på kos og mange andre hyggelige ting.

Årets høstjakt ble i år lagt til området rundt hytta. Ble naturlig da lysten til å dra langveis ikke var tilstede. Både fordi tilgangen til småvilt var elendig i vårt faste område og ikke minst fordi hytta lå der klar til bruk. Noen flotte dager hadde vi under jakta og når vi hadde det kongelig på hytta kan man godt si at vi var strålende fornøyd med årets høstjakt. Litt jobbing på hytta blei det også mellom skuddene. Ble værende ei uka på hytta etter jakta og har fått gjort en hel del både ute og inne.
Oppdatering kommer........

Fruen og jeg har også fått tid til en velfortjent ferie. Gammel drøm gikk i oppfyllelse når vi satte oss på flyet for å tilbringe en uke i New York. En fantastisk by. Så det var med toppladete batterier vi retunerte til kalde hjemtrakter igjen.
Returnerte til hytta kort tid etter hjemkomst.